Aktivity, ktoré sa dajú robiť doma počas karantény

Aktivity, ktoré sa dajú robiť doma počas karantény

Koronavírus alebo tiež COVID-19 je príčinou, prečo musíme sedieť doma. Šírenie vírusu je veľmi rýchle, preto je dobré, ak sa vyhýbame pobytu v obchodoch čo najviac. Voľna máme viac než dosť, avšak problém je, ako ho poriadne využiť. Preto sme sa rozhodli ponúknuť niekoľko možností, ako sa dá doma zabaviť.

Pozeranie seriálov

Rozhlasová TV síce ponúka veľké množstvo staníc, avšak takéto pozeranie sa nezaobíde bez reklám. Ak má niekto dokúpený balík HBO alebo iné zaujímavé stanice, určite nemá núdzu o pozeranie TV seriálov. Problém je, ak máme k dispozícií klasické TV stanice. Ak vás reklamy nebavia, môžete využiť ponuku filmov a seriálov z Netflixu, ktorý ponúka mesiac pozerania zadarmo. Aby ste si balík aktivovali, je potrebné zadanie bankovej karty. Pred tým, ako lehota uplynie, Netflix vás požiada o predĺženie, takže sa žiadne nežiadúce sťahovanie peňazí z karty neudeje.

Nevýhodou môže byť, že seriály sú vo väčšine v angličtine, takže sa pozeraniu so slovenskými titulkami nevyhnete. Nachádzajú sa tam aj české filmy, samozrejme v českom jazyku. Niektoré anglické seriály sú už dostupné aj s českým alebo slovenským dabingom. Výhodou je, ako sme spomínali, sledovanie je bez reklám a aplikácia si pamätá, kde si prestali pozerať daný seriál, takže hocikedy pokračujete tam, kde ste skončili. Výhodou sú tiež rozprávky pre deti, ktorých je tam veľké množstvo, takže môžete zabaviť aj vaše deti.

Chcete zlepšiť váš spánok? V tom prípade by vám nemali uniknúť kvalitné matrace Vegas v akcii až s 50% zľavou →

Odporúčame:

  • Money Heist
  • Peaky Blinders
  • Orange is the New Black
  • Stranger Things
  • Narcos
  • Breaking Bad
  • atď.

Zlepšenie jazykových znalostí

Ak ste už dlhšiu dobu uvažovali o tom, že sa v niektorom jazyku zlepšíte, prípadne sa naučíte nový, no doteraz nebol čas, teraz je naozaj ten správny čas ako efektívne využiť voľno. Existujú rôzne pracovné zošity alebo online stránky, ktoré sa zaoberajú výučbou cudzích jazykov zadarmo, prípadne ponúkajú určité hodiny zadarmo. Tým pádom si môžeme vyskúšať, či nás to bude baviť alebo nájdeme inú formu učenia. Veľmi dobrá a zároveň návyková (čo je v tomto prípade len dobre) aplikácia na učenie sa jazykov je duolingo.

Spoločenské hry

Okrem učenia môžeme zabaviť seba, ale aj deti spoločenskými hrami. Kedy naposledy ste hrali dostihy a sázky, monopoly, aktivity alebo iné hry s deťmi? Spoločný čas s rodinou môže prospieť všetkým.

...

Ak ste už hrali všetko čo doma máte, môžete dané hry vymeniť za iné, prípadne dokúpiť nové. Medzi obľúbené patrí napríklad Scrabble originál, Jenga, človeče nehnevaj sa, Pandemic alebo UNO-karty.

Upratovanie

Počas karantény môžeme poupratovať aj veci, na ktoré inokedy nemáme čas. Veľké upratovanie sa môže týkať skríň, oblečenia, starých hračiek alebo šuplíkov plných prekvapení. Veci, ktoré dlhodobo nepoužívame môžeme skúsiť darovať, predať alebo vymeniť. Získame tak priestor v skrini. Niekedy stačí uloženie vecí do priehľadných boxov a získame celoročný prehľad o tom, čo sa v danom boxe nachádza, bez toho, aby sme museli hádať, kde sa daná vec nachádza.

Pozornosť môžeme venovať aj matracom, ktoré si zaslúžia väčšiu očistu tak, že ich povysávame a necháme dlhšie prevetrať. Odporúčame oprať chránič aj poťah na matrac, ktorý by sa mal prať minimálne raz do roka. Samotný matrac môžeme očistiť od nečistôt, prípadne ak nájdeme preležaniny alebo mechanické poškodenie, môžeme využiť čas pozeraním ponuky nových matracov.

Niektoré internetové stránky ponúkajú 50% zľavu na ich výrobky, preto sa nákup matraca oplatí. Dávajte si pozor na umelé navyšovanie cien a následné veľké zľavy. Ideálne je, ak spoločnosť, od ktorej matrac vyberáte, zabezpečí aj odvoz starého matraca. Aby ste neprišli o svoje peniaze, nakupujte v dôveryhodných internetových obchodoch, ideálne Slovenských predajcov. Jednou zo spoločností s dobrým menom je napríklad predajca matracov Vegas.

Related Post

Leave a Reply